Brandbeveiliging

Totaalservice op maat voor brandbeveiliging van woningen en bedrijven.

Radaralarm biedt een totaalservice voor brandbeveiliging van woningen en bedrijven. Wij specialiseren ons in zowel conventionele als adresseerbare branddetectiesystemen. Bij deze laatste wordt ook meteen de exacte locatie van de eventuele brand in het gebouw gemeld. Onze systemen worden gebruiksklaar geïinstalleerd en zijn steeds maatwerk, zodat ze voldoen aan de wettelijke normeringen voor uw specifieke situatie.

Voor particulieren en bedrijven

Elk concept van brandbeveiliging is maatwerk op basis van uw specifieke situatie. Bij voorkeur beginnen we steeds met een eigen risicoanalyse. Zo kunnen we heel gericht het branddetectiesysteem uitwerken.

Bij particulieren installeren we branddetectoren die aangesloten worden op uw alarmsysteem. Naast autonome rookmelders en branddetectoren, behoren ook gas- en CO-detectoren tot de mogelijkheden.

Bedrijven hebben de keuze tussen zowel conventionele als adresseerbare brandcentrales. De eerste veronderstelt de installatie van verschillende lussen met een aantal detectoren, waarbij elke lus één alarm vormt (bijv. de eerste verdieping). De tweede soort installatie houdt in dat elke detector in het brandbeveiligingssysteem individueel traceerbaar is (en dus ook de locatie van de eventuele brand).

Branddetectie volgens uw behoeften

Wij voorzien voor uw brandbeveiligingssysteem alle nodige componenten. Op basis van een risicoanalyse bepalen we welke verschillende detectoren waar moeten geïnstalleerd worden. Het hele systeem wordt volledig gebruiksklaar opgeleverd. Volgens de te beveiligen risico’s zijn er diverse detectiesystemen mogelijk:

Optische detectoren

Waar bevinden zich waardevolle goederen?

Multicriteriadetectoren

Beamdetectoren

Vlamdetectoren

Aspiratiedetectoren

Gasdetectie

CO-detectie